2019-04-11 o godzinie 22:01:08, Autor: Grzegorz
Witam serdecznie.
Cyklicznie w każde Święta robiliśmy wędzenie ,które sprzedawaliśmy "swoim wtajemniczonym klientom" , ale plotka jak wiemy szybko się rozchodzi i teraz już jest tego tyle ,że postanowiliśmy poświęcić wędzeniu dłuższą chwilę.
Mięsa wędzimy drzewem owocowym okorowanym , mniej więcej w temperaturze 40-60 stopni przez około 6-8 godzin ,następnie jest zaparzane w temperaturze do 80 stopni aż osiągnie temperature w najgrubszym miejscu 70 stopni - wtedy zachowuje smak i nie robi się wiórowate .
W Święta Wielkanocne proponujemy następujące wyroby :
Wszystkie wyroby są bez jakichkolwiek chemicznych środków konserwujących .Do marynowania używamy tylko sól peklową , pieprz ziarnisty ,liść laurowy ,ziele angielskie i czosnek .
Zamówienia przyjmujemy do 11 kwietnia - planowane wędzenie 17 , 18 kwietnia i 19 kwietnia odbiór.
Ze względów na techniczne możliwośći ilość wyrobów jest ograniczona .
Zapraszamy do składania zamówień pod numerem
512-281-730 .
Pozdrawiam.
Copyright © 2023, Kulinaria Weselna Absurd