2018-12-08 o godzinie 21:30:48, Autor: Grzegorz
Witam serdecznie.
W związku z dużym zainteresowaniem na wyroby wędzone - w tym roku postanowiliśmy poszerzyć ofertę dla większej ilośći klientów.
Cyklicznie w każde Święta robiliśmy wędzenie, które sprzedawaliśmy "swoim wtajemniczonym klientom", ale plotka jak wiemy szybko się rozchodzi i teraz już jest tego tyle ,że postanowiliśmy poświęcić wędzeniu dłuższą chwilę.
Mięsa wędzimy drzewem owocowym okorowanym, mniej więcej w temperaturze 40-60 stopni przez około 6-8 godzin, następnie jest zaparzane w temperaturze do 80 stopni aż osiągnie temperature w najgrubszym miejscu 70 stopni - wtedy zachowuje smak i nie robi się wiórowate .
W tym roku proponujemy następujące wyroby:
Wszystkie wyroby są bez jakichkolwiek chemicznych środków konserwujących .Do marynowania używamy tylko sól peklową, pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek.
Zamówienia przyjmujemy do 16 grudnia - planowane wędzenie 19 grudnia i 20 grudnia odbiór.
Ze względów na techniczne możłiwośći ilość wyrobów jest ograniczona.
Zapraszamy do składania zamówień pod numerem
512-281-730.
Pozdrawiam.
Copyright © 2023, Kulinaria Weselna Absurd